Verhoogde aansprakelijkheid

Voorwaarden Mikropakket

Het vervoer van uw zendingen geschiedt op de door de Stichting Vervoeradres bij de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam gedeponeerde Algemene Vervoercondities 2002 (AVC 2002), laatste versie.

U heeft reeds een verhoogde aansprakelijkheid:

Indien u geen dekking via Mikropakket wenst, bijvoorbeeld omdat u er elders een hebt afgesloten, kan Mikropakket in geval van schade en verlies ten hoogste aansprakelijk worden gesteld tot het in de AVC 2002 bepaalde bedrag van € 3,40 per kilogram.

Zeer breekbare artikelen zoals glas- en aardewerk en bederfelijke artikelen zijn van dekking uitgesloten. Uitzondering vormen tevens bankpapieren en documenten. Gevolgschade is altijd uitgesloten.

U wenst de allrisk verhoogde aansprakelijkheid van Mikropakket

Indien u het risico parallel laten lopen aan de vervoersprestatie en daarmee Mikropakket dwingen tot maximale performance, goed huisvaderschap en optimaal risicomanagement? Dan bent u bij Mikropakket aan het juiste adres. U kunt uw pakketten voordelig bijverzekeren tot maximaal € 50.000 inkoopwaarde per pakket enkel binnen de Benelux. Voor tarieven, maatwerk en meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Buiten Nederland (EU-landen)

Tijdens het vervoer naar bestemmingen in EU-landen geldt het 'Verdrag betreffende de overeenkomst tot Internationaal vervoer van goederen over de weg' (CMR), laatste versie, van de Stichting Vervoeradres, met een max. aansprakelijkheid van Mikropakket op basis van 8,33 SDR per kg. De SDR-koers is te vinden op www.imf.org.