Oplossingen

Hoogwaardige distributie

Mikropakket is de absolute marktleider in de distributie van pakketten met een bovengemiddelde/emotionele waarde (valuables). Mikropakket beheert een netwerk met real time tracking op de pakketten, categorie 5 beveiliging op haar voertuigen en is het enige volledig TAPA A gecertificeerde netwerk in de Benelux. Als gevolg van de extra aandacht voor de pakketten en de minimale vermissingsratio heeft Mikropakket een substantiƫle positie opgebouwd in de distributie van pakketten binnen in de juweliersbranche.

Telecom retail

Het netwerk van Mikropakket maakt gebruik van zogenaamde "milk runs", waarbij de voertuigen vertrekken vanaf de centrale beveiligde hub, hun distributieronde doen en aan het einde van de dag weer terugkeren op deze hub. In die hoedanigheid is Mikropakket de specialist in een "one stop per shop" winkelbevoorrading van de telecom shops. Gedurende deze stop worden de reparaties opgehaald en worden deze dezelfde avond reeds afgeleverd in de reparatiefabriek van uw keuze.

Telecom aftersales

Mikropakket is actief in het omruilen van mobiele telefoons met controle van het IMEI-nummer aan de deur bij consumenten en bedrijven. Mikropakket biedt tezamen met Europa's grootste reparateurs een totaal- oplossing aan, waarbij een defect toestel omgeruild wordt voor een gerenoveerd toestel (swap stock service), zodat de gebruiker zo snel mogelijk weer kan bellen.

Lithium Ion (ADR)

Mikropakket is de specialist in de distributie van lithium Ion accu's voor onder andere e-bikes. Lithium Ion is een gevaargoed (ADR UN 3480) op het moment dat de accucapaciteit de 100 Wh overschrijdt. Een netwerk dient voor het vervoer van Lithium Ion accu"s te voldoen aan specifieke veiligheidsmaatregelen. Mikropakket kan deze dienst zowel in de Benelux als internationaal bieden.

Optical retail

Als modeartikel zijn (zonne-)brillen en monturen gewild. Daarnaast zijn ze kwetsbaar. Vanwege de vestiging van opticiens in de winkelgebieden, kan Mikropakket een hoogkwalitatieve service bieden aan toeleveranciers, groothandels en dealers in de optiekbranche.

Pharma GDP distributie

Als onderdeel van het PostNL Pharma & Care netwerk, vervoert Mikropakket geconditioneerde medicijnen, die tijdens de gehele distributieketen(afhaling, sortering & distributie) binnen een specifiek temperatuurbereik moeten worden gehouden. Het Mikropakket netwerk voldoet aan Good Distribution Practices (GDP), waardoor Mikropakket altijd in staat is in te grijpen bij afwijkingen van het voorgeschreven temperatuurbereik.

Mikropakket Express: Voor 09:00, 10:00 of 12:00 binnen Nederland of de EU?

Indien u uw pakketten op specifieke tijdstippen afgeleverd wilt hebben binnen Nederland of binnen Europa, kunt u deze zendingen toevertrouwen aan het (internationale) express netwerk van Mikropakket. Mikropakket levert dagelijks voor 9:00 uur zendingen met gevoelige documenten bij de gemeenten in Nederland. Binnen Europa werkt Mikropakket met veilige, snelle en goede partners om een zo hoog mogelijke kwaliteit en snelst mogelijke overkomst te kunnen realiseren. Ook hier staat de veiligheid van uw pakketzending centraal: een gegarandeerde service !